İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya’nın Muratpaşa ve Kepez ilçelerinde esnaf ziyareti yaptı.

Akşener, akşam saatlerinde Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ANSİAD) düzenlediği iftar programına katıldı. Akşener, basın mensuplarının Babacan’ın, “Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır” açıklaması ile ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

İki kanun var, birincisi 2017’de referandumla birlikte ortaya çıkan seçim sistemi, orada ittifaklar var, içinde partiler var ister kendi logosuyla giriyor, ister başka partinin listesinden giriyor. Saadet Partisi hem logosuyla girdi hem de CHP’nin listesinden girdi, Demokrat Parti bizim listemizden girdi logosuyla girmedi. Biz görünürde orada üç parti logosuyla bizim millet ittifakının içerisinde seçime gittik. Burada şöyle bir durum vardı seçim sonrasında; artık oylar eklendi örneğin bizim partimiz Saadet Partisi ve CHP’nin oylarının eklenmesiyle dört milletvekili ekstra kazandı. Buna karşılık CHP’nin bizden biraz daha üstü oy aldığı yerlerde birleştirilen bu oy miktarları ekstra oy kattı.

“YÜZDE 3 ORANINDA BİR OY ALDIĞINIZDA SİZE DEVLET YARDIM YAPIYOR”
Bu arada yeni bir yasa geçti, kimsenin kimseyi oyunun bir faydası yok. Ya tek listeden gireceksiniz ya da ayrı ayrı girecek. Millet ittifakının içinde de olsa kendi oyları sayılacak. Dolayısıyla Sayın Babacan’ın sonraki açıklamalarına baktığımız zaman partisinin kendi logosuyla seçime girmesi demek devlet yardımını alabilmesi için logonuzla girmek durumundasınız, yüzde 3 oranında bir oy aldığınızda size devlet yardım yapıyor. Kendisiyle görüşmedim henüz nedir ne değildir bu manada bilmiyorum ama seçim yasasına dair yapılmış bir açıklama diye düşünüyorum. Sonra yaptığı açıklamalarda millet ittifakının dışına çıkan bir durum yok, parlamenter sistem artı cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir farklılık yok.