Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı olarak 14 Mayıs seçimleri sonrası ilk kez basın açıklaması yaparak çeşitli konulara değindi. Akşener'in açıklamaları arasında dikkat çeken noktalar şunlar:

İstanbul'da Yoğun Saha Çalışması Yapılacak
Akşener, basın açıklamasında İstanbul'da yoğun bir saha çalışması yapacaklarını belirtti. Programının yarından itibaren başlayacağını ve ev ziyaretleri dahil mikro bazda bir çalışma gerçekleştireceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere zam açıklaması! Tarih verdi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere zam açıklaması! Tarih verdi...

Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi
Meclis'in Cumhur İttifakı tarafından alınmış olmasının Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayının mutlaka kazanması gerektiğini gösterdiğini vurgulayan Akşener, Erdoğan'ın seçilmesine engel olunması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Potansiyel Seçmen Sayısı ve Seçimin Önemi
Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu'nun potansiyel seçmen sayısının 12 milyonun üzerinde olduğunu ifade etti. Seçimin 0-0'la başlayan ve referandum haline dönmesi gereken bir seçim olduğunu belirterek, seçimlerin önemine vurgu yaptı.