6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendilerine dayatılması sebebiyle masadan ayrıldıklarını açıklayan Meral Akşener, adaylık denklemine getirilen formül ile masaya döndü.

Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığını geçmişte kamuyona doğrudan açıklaması üzerine 14 Mayıs seçim sonuçlarının ardından Meral Akşener'in değerlendirmeleri çok merak edildi.

Cumhurbaşkanlığı yarışında adaylardan herhangi birinin yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması seçimleri ikinci tura bıraktı.

Habertürk ekranlarında konuşan gazeteci Nasuhi Güngör, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in seçim sonuçlarını nasıl okuduğunu aktardı.

MERAL AKŞENER SEÇİM SONUÇLARI İÇİN NE DEDİ?

Güngör, Akşener'in seçim sonuçlarının ardından tepki gösterdiğini, sonuçları önceden görüp söylediğinim altını çizdi.

Murat Kurum: İstanbul İçin Raylı Sistem ve Depreme Hazırlık Önceliğimiz Murat Kurum: İstanbul İçin Raylı Sistem ve Depreme Hazırlık Önceliğimiz

Akşener'in asıl tepkisini ikinci turdan sonra vereceğini söyleyen Nasuhi Güngör, şu ifadeleri kaydetti:

'Seçmen satın alacağı ne varsa satın aldı, duruşunu belli etti. Katılımla ilgili bir farklılık olabilir. İYİ Parti'ye özellikle parantez açacağım. Sayın Akşener'in buzdolabındakileri hatırlıyoruz değil mi? Dün gece öğrendiğim kulislere göre ortaya çıkmaya başlamış.

Akşener, 'partililerine 'Ben söylemiştim, bana bunları dayattınız. Geldiğimiz nokta ortada' dedi. Öte yandan Akşener asıl tepkisini ikinci seçimden sonra verecek. 

Sayın Akşener, bunları Kılıçdaroğlu ve çevresine söyleyecek. İttifak içerisinde bir ayrılık beklemiyorum. Akşener'in o masa sürecinde duymadığı laf kalmadı, bu uğurda hakaretler işitti.''