İlk turda adaylardan birinin gerekli oy oranına ulaşamaması seçimleri ikinci tura bıraktı. Seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından ittifaklar arasındaki çalışmalara da hız verildi.

Bu bağlamda seçimlerden tam 1 hafta sonra sahaya inen İYİ Parti lideri,  İstanbul Yeşilköy'de vatandaşlarla tek tek konuştu. İkinci tur için miting yapmama kararı alan Meral Akşener, ziyareti esnasında slogan atan kalabalığa dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

 FOX TV'ye yaptığı açıklamada Akşener şu ifadeleri kaydetti:

"Buradakilerin büyük çoğunluğu zaten ilk turda Millet İttifakı ve Kılıçadroğlu'na oy verdi. Ancak unuttukları bir şey var. Buralarda çalışanların oyları. Onun için geldim buraya" 

Diyarbakır'da DEM'den skandal hareket! Belediye meclis salonundan Türk bayrağı kaldırıldı, tepkiler büyüyor Diyarbakır'da DEM'den skandal hareket! Belediye meclis salonundan Türk bayrağı kaldırıldı, tepkiler büyüyor

Vatandaşlara "Yakınlarınızdan, dostlarınızdan, arkadaşlarınızdan Kemal bey için oy isteyin" diye seslenen İYİ Parti lideri Akşener, herkesin çevresine Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için oy çağrısında bulunmasını söyledi.

Bak bunlara lüzum yok yalnız. Bunları susturun.

"Başbakan Meral" sloganları atan kalabalığa da bir uyarıda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, "Bak bunlara lüzum yok yalnız. Bunları susturun. Cumhurbaşkanı Kemal diye bağırsınlar" diye seslendi.