Dünkü Saadet Partisi Genel Merkezi'nde Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Altılı Masa Toplantı'sında 6 liderin aday ve TBMM konusunda ortak anlayış metnine imza atmıştı. Bu imzaya rağmen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gece 3.30'lara kadar süren kurmaylarıyla yaptıkları toplantının ardından 3 Mart'ta yaptığı basın açıklamasında Altılı Masa'yı ve Millet İttifak'ını topa tutarak cumhurbaşkanı adayı olarak İmamoğlu ya da Yavaş'ı görmek istediklerini açıkça söylemişti.

Bu basın açıklamasının ardından istifalar, açıklamalar ve toplantı kararları birbirini izliyor. Altılı Masa'nın Akşenersiz yarın saat 17.00'de toplanacağı bildiriliyor. Pazartesi günü yapıalcak Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı konusundaki nihai karar alınacağı toplantıya Meral Akşener'in katılıp katılmayacağı belli değil.

Basın açıklaması ardından Genel Başkan Meral Akşener, Partisinin il başkanları ile Söğütözü'nde toplantıya başladı. Başkan Akşener gündemi ve alınan kararları değerlendirip yol haritası belirleyecek.