Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Hatay'da incelemelerde bulunan İYİ Parti lideri Akşener, önemli açıklamalarda bulundu. 

Meral Akşener'in açıklamalarındanöne çıkan detaylar:

"Depremin ilk saatlerinden itibaren önce milletvekili arkadaşlarımızı il ve ilçelere dağıttık. İYİ Parti'yi büyük bir STK haline çevirerek yardım organize ettik. Sahadan gelen bilgileri gerekli mercilere bildirerek çözülmesini sağladık.

Bu büyük bir yangın, bu yangının söndürülmesi lazım. Yangından mal kaçırmak söz konusu değil. Şehrin tümünü gezdik, yıkıntıları gördük.

Birincisi her bir enkazın üstünde ister sivil ister devlet görevlisi iki kişiye oranın zimmetlenmesi lazım. Hala enkazlardan canlı çıkıyor; arama-kurtarma faaliyetlerinin bitirilmemesi lazım.

Daha fazla güvenlik görevlisinin asker ve polis olarak sevkiyatının yapılması lazım. Yağma ve güvenlik açısından çok önemli.

Özellikle Hatay’dan başlayarak tüm Türkiye’de an itibariyle toprak ve mülk yabancıya satışının yasaklanması lazım. Kesinlikle bunun takipçisiolacağız, ne demek istediğimi Hataylılar anlıyor. Türkiye'de an itibariyle durdurulması lazım.

10 bin lira iyi güzel ama devamı lazım. İnsanlar işlerinden oldu, evlerin hangi sürede yapılacağının bildirilmesi lazım.

Annesini babasını kaybetmiş çocukları devlete teslim edin. Başka şehirde yaşayan ailelerin, STK'ların organizasyonları var ama onun başına devletin sosyal hizmetlisinin konulması lazım. Organı için çalınır, batı ülkelerine satılır... Çocukların emniyeti."