Akşener’in konuşması şöyle:

*İl, ilçe, kapı kapı dolaşarak yaptığımız gezilerle muhteremlerin rahatını bozmak adına, seçmenin derdinin konuşulduğu bir siyaset atmosferini sizinle birlikte inşa etmek üzere yola çıktık.

*Çok uzun zamandır şuculuk buculuk üzerinden sizleri birbirinizin karşısına diktiler, komşunun komşuya, kardeşin kardeşe düşman olduğu, şapkamı atsam seçilirim anlayışının ortaya çıktığı bir dil üzerinden çok bedava oy aldılar, iktidar oldular ve sonucunda harami bir düzen ortaya çıkardılar.

*İşte bu yüzden saraylara hapsoldular sizi maraba gördükleri için, velinimet  gördükleri için, o helal oylarınızı kolayca aldılar.

*Senin çocuğun 92 ile atanamazken arkadaşı 52 puan ile ayısı dayısı olduğu için atandı. Senin çocuğun evde ağlarken yurt dışında garson olarak çalışmayı düşünürken onlar 5-10 maaşlı danışmanları ile cep doldurmaya devam etti.

*Bu harami düzeni el ele yıkacağız, nasıl ben buraya geldiysem kaç kişi var demediysem el ele verip bu harami düzeni yıkmak için bütün ağaları buraya getireceksiniz ve o ağaları karşınızda durduracaksınız, siz milletsiniz siz bizi seçensiniz.

*Sizler, biz siyasileri dertleriniz üzerinden çözüm üreterek yarıştırmalısınız, sizin inançlarınız üzerinden sizi bölmeye çalışıyorlarsa onlara dur diyeceksiniz.


“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE OLMALI”

*Senelerdir emekli aç. En düşük emekli maaşlı asgari ücret kadar olmalıdır diye defalarca dedik.

*Ben bu gezilere başladığımda bin 900 lira idi emekli maaşı. Tuttular 24 milyar lirayı haramilerin cebine koydular.

*Sizlerin cebinden alınıp dostlarının cebine koydukları bu parayı işitmeyesiniz diye kimlik siyaseti üzerinden düşman çıkartmaya başladılar.

*Emekli maaşı için arkadaşlarımız defalarca önerge verdiler, 2 buçuk oldu yetmedi, şimdi yine arttırdılar yine yetmiyor.

*Emeklinin lüksü geçtim en azından nefes alabilmesi için en düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Bunlar yapmazsa az kaldı biz geldiğimizde yapacağız.


*24 milyar lirayı sizlerin vergileri ile dolan hazineden aldılar Türk Telekom'a verdiler. Sayın Erdoğan, çok dosttu ya aldı haramilerin cebine koydu.

*Bu para ile okullardaki gıda yoksunluğu sorunu çözülebilirdi. Türkiye'de gıdaya erişim problemi bar, ülkede açlık var. Bunu Erdoğan anlayamaz o smoothie içiyor.

*Bu para ile öğrencilerin 1 yıl boyunca sabah ve öğle yemekleri karşılanabilir, üniversitede kredi alan öğrencilerin ise borçları yapılandırılabilirdi.

*Üzerlerindeki faiz yükü kaldırılabilirdi. Tarlasına gübre atamayan çiftçiye ücretsiz dağıtabilirlerdi.

*Bu asgari ücret yetmez kardeşim yetmez. EYT'lileri ise sormayın onları adeta vatan haini ilan ettiler.

*Erdoğan, oğlunu kızını üzdü ama dostlarını üzmedi. Bu harami düzeni sandıkta helal oylarınız ile kaldıracağız.

Parkı dolduran vatandaşlar Akşener'i görmek için yarıştı ve cep telefonları ile fotoğraf çekti. Kalabalıktan caddedeki trafik de aksadı.