MEMURSEN Genel Başkanı Ali Yalçın, instagram hesabından yaptığı açıklamalarda:“Ek Göstergeyle ilgili @BloombergHT ve @tgrthabertv ‘ye değerlendirmelerde bulunduk.İlk defa bu kapsayıcılıkta reformist bir adım atılıyor. Önemli bir adım bu. İtibarsızlaştırılmamalı ama memnuniyeti artırmak için TBMM aşamasında eksiklikler giderilmeli.Ek Gösterge düzenlemesi reformist bir adımdır.

“5 milyon 300 bin kişiyi ilgilendirmesi son derece önemli.Bunun için reformist bir çalışma diyorum.Hafife alınacak değersizleştirilecek,itibarsızlaştırılacak bir çalışma değil ama mutlaka ve mutlaka geliştirilecek bir çalışmadır.” İfadelerine yer verdi.

MEMURSEN Genel Başkan’ı Ali Yalçın;“3600 Ek Gösterge bir reformdur. İtibarsızlaştırılmamalıdır. Hafife alınmamalıdır. Değersizleştirilmemelidir.” derken, MEMURSEN Konfederasyonuna bağlı sendika Büro-MEMURSEN Genel Başkanı Yusuf Yazgan; Ali Yalçın’ın aksinetwiter hesabından:

“ŞİMDİ HAREKETE GEÇ,İMZANI AT, DİLEKÇENİ VER!

Hizmet kolumuzdaki kurumlarda görevli personeli dışlayan, ayrımcılık yapan 3600 Ek Gösterge teklifini kabul etmeyeceğiz!Siz de TBMM Başkanlığı'na teslim edeceğimiz dilekçeye imza vererek, sesimiz olun!İmzanız gücümüz olsun!” çağrısıyla 3600 Ek Gösterge çalışmasına karşı kampanya başlattı.

Büro MEMURSEN Genel Başkanı Yusuf Yazgan’ın;“3600’ü kabul etmiyoruz.”açıklamalarını görenler:

- Peki bundan şeyin haberi var mı?

- Mesela, Ali Yalçın’ın esprisini yaptı…