Kamudanhaber Özel Haber

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, geçtiğimiz hafta içinde beraberindeki heyetle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmüştü. Ekonomik dalgalanmaların kamu görevlilerinin alım gücünü düşürdüğüne dikkat çeken Ali Yalçın, kamu görevlilerinin kayıplarını giderecek ek zam talebini Bakan Bilgin’e iletmişti…

Takvimler 3 Ocak 2023 Salı’yı gösterdiğinde de Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara Congresium’da düzenlenen ‘Sözleşmeliye Kadro Şöleni’nde Ali Yalçın; memura ek zam talebini kürsüden yineledi.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, kürsüye çıkıp binlerce Memur-Sen’li katılımcının coşkuyla alkışladığı konuşmasında memura %25 zam verileceğini açıkladığında da bu defa Ali Yalçın, yanındaki Bakanlarla birlikte bu müjdeyi ayakta alkışladı.

Şölenin bitiminde başta Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş olmak üzere Memur-Sen’e bağlı sendikaların kimi Şube Başkanları telefonlarına sarılıp:

“İlave Zam Oranı Revize Edilmelidir!

Kamu çalışanlarına yapılacak olan %25’lik zam, piyasa koşulları açısından yeterli değildir ve beklentileri karşılamaktan uzaktır. Zam oranı, memnuniyeti tesis edecek şekilde yeniden düzenlenmelidir.” ve

“Devlet Alacaklarını Değerleme Oranı %122 iken memura açıklanan % 25'lik zammın kabulü mümkün değildir.”

Şeklinde twitler atmaya başlayınca bu defa şubat ayında seçime girecek olan Ali Yalçın’da telaşla twiter hesabından:

“EK ZAMMA İLAVE” SEYYANEN” EK BİR ADIM İSTİYORUZ”

Çalışma hayatında gerçekten önemli adımlar atıldı. Bu önemli adımlara ilave olarak atılan, salonumuzun atmosferiyle uyumlu olması beklenen 𝗘𝗞 𝗭𝗔𝗠 için 𝗦𝗘𝗬𝗬𝗔𝗡𝗘𝗡 𝗘𝗞 𝗕İ𝗥 𝗔𝗗𝗜𝗠 daha istiyoruz.”  Paylaşımında bulundu.

Açıklanan zam oranı, şubat ayında gerçekleşecek Eğitim-Bir-Sen seçimlerine etki edebilecek nitelikte bir sonuç doğurmuşa benziyor.