Kamudanhaber- Özel haber

Hasan YILDIZ

Yeni yıl ile birlikte memur maaşlarına gelecek zam oranı TÜİK'in vermiş olduğu 5 aylık enflasyon verileri doğrultusunda netlik kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısında yapmış olduğu açıklamada;  "Biz ülkemizi kalkındırma peşindeyken kimileri ülkeye ihanet pahasına başka gündemlerin peşinden gidiyor. Ülkemizdeki tüm sorunları çözme çabası gösteriyoruz. Herkesi layık olduğu refah düzeyine kavuşturmaya kararlıyız. İhtiyaç duyulduğu her anda insanımız yanında olduğumuz gösterdik sözleri memur ve emeklileri umutlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret, memur, emekli maaşı ve bütün kesimlerin gelirini etki altına alacak ödemelerin sene başında önemli biçimde yükseltileceğini belirterek, enflasyondan kaynaklı refah kaybının da aşamalı olarak giderileceğini belirtti.

MEMUR ZAMLARI SON ENFLASYONA GÖRE HESAPLANDI!
Kasım ayının enflasyon rakamlarından sonra beş aylık emekli ile memur zam oranları belli oldu. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda, beş aylık memur zamları %15,11 civarını buldu. Sosyal refah düzenlemesinden sonra bu oranın artacağı düşünülüyor.

MEMURLAR EN AZ NE KADAR MAAŞ ALACAK?
Kasım ayına ait enflasyon verilerinin ardından memur emeklisinin alacağı en az maaş 6.078 TL'den 7.000 TL'ye, memurların alacağı en az maaş da 9.105 TL'den 10.500 TL'ye çıktı.

REFAH PAYI ZAMLARI GELİR Mİ?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı enflasyonun maaş ile aylıklarda neden olduğu tahribatı önlemek için refah paya zammıyla ilgili de çalışmalar yapıyor.

Memurlar için bu yıl Ocak ayında %5 toplu sözleşme zammı ile beraber %2.5 artı zam gelmişti. Refah zammının düşük aylıklarda daha fazla olacak şekilde oransal artması düşünülüyor.