Kamudanhaber- Özel haber

Bugün 7 Ocak 2022. Bazı memur sendikaları, üyelerinin telefonlarına aşağıda yer alan mesaj örneklerini gönderiyorlar:

Değerli üyemiz, toplu sözleşme ikramiyesini sendikalı olan MEB Personeli üyelerimiz, üçer aylık periyotlarda (Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim) 500’er TL olarak alacaktır. Bu nedenle, sendikasız öğretmen arkadaşlarımızı ailemize davet etmenizi sizlerden istirham ediyoruz.

***SON GÜN***

Yeni üye olacak arkadaşların kazanımdan faydalanabilmeleri için 7 Ocak 2022 Cuma gününe kadar (bugün) üye giriş işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. İrtibat için 050…… T….. …..  Eğitim Sendikası …. Başkanı.

Bu mesajdan sonra bir sendika yetkilisi çıkıp “Şu kadar günde şu kadar üye yaptık. Helal olsun.” açıklaması yapıyor.

Bugüne kadar herhangi bir sendikaya üye olmaktan imtina eden binlerce memur ise 3 ayda bir gelecek olan 500 liranın hatırına (Her ne kadar sendika kesintisi yapıldıktan sonra eline aylık ortalama 130 lira civarı bir para kalacak olsa da bugünün şartlarında iyi para…) sendika üyesi oluyor.

Sendikalara güvenmeyip bugüne kadar üye olmayan binlerce memurun; ayda 130 liranın hatırına sendika üyesi olacak olması sendikalar için gurur duyulacak bir şey midir?

Yoksa memurların 130 lira için üye olma zorunluluğunu hissetmesi, sendikaların memur maaşlarında ciddi bir iyileşme yapamamış olmasının itirafı mıdır?

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi