TÜİK, Mart ayı enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaştı. Memurlar, Ocak 2023 tarihinde yüzde 8 oranında toplu sözleşme zammı almışlardı. Bu oranın üzerinde gerçekleşen 6 aylık enflasyon farkı kadar zam alacaklar. Ocak ayında yüzde 6,65, Şubat ayında yüzde 3,15 ve Mart ayında yüzde 2,29 olarak gerçekleşen enflasyon oranları, 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 12,5'lik bir enflasyonla sonuçlandı. Toplu sözleşme zammına ek olarak, yüzde 4.5'lik bir fark ortaya çıktı. Oluşan bu tablo ışığında memurlar için yüzde 4,5'lik enflasyon farkı kesinleşmiş oldu.

Memur zammında enflasyon farkı netleşmeye başladı

Bu durumda, memurlar Temmuz ayında alacakları farkı şu şekilde hesaplayabiliriz: Yüzde 4.5 (enflasyon farkı) + yüzde 8 (toplu sözleşme zammı) + Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleşecek enflasyon oranları kadar fark alacaklar. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon oranları henüz açıklanmadığı için, bu oranlar da eklendiğinde memurların alacağı toplam fark netleşmiş olacaktır.

Bankada parası olanlar dikkat! BDDK uyarı mektubu gönderecek Bankada parası olanlar dikkat! BDDK uyarı mektubu gönderecek

Memurlar alacakaları zamdan memnun değil

Sonuç olarak, Temmuz ayında memurlar ve emekliler, 6 aylık enflasyon oranlarına göre belirlenen farkın yanı sıra, toplu sözleşme zammı kadar ekstra zam alacaklar. Bu zam, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleşecek enflasyon oranları da dikkate alındığında daha artacak. Ancak, söz konusu tahmin edilen zammın memurları memnun etmesi muhtemel görünmüyor. Sosyal medyadan gelen tepkiler ise memurların maaşlarından memnun olmadıkları yönünde.