KAMUDANHABER ÖZEL / BURAK SARSILMAZ

Milyonlarca memur ve emekli 2023 yılında alacakları zam miktarını merak ediyor. Zira artan yaşam maliyetleri ve enflasyon, memur maaşına yapılan zamları eritmiş durumda. Memur ve emeklilerin yeni yılda verilecek olan toplu sözleşme ve enflasyon farkına ek olarak, ek zama ihtiyacı oldugu aşikar.

ASGARİ ÜCRET MEMUR MAAŞINI GEÇECEK

Bugün toplanacak olan asgari ücret komisyonundan yıl sonunda asgari ücrete hatrı sayılır miktarda zam çıkarsa, memur maaşları asgari ücretin altında kalmış olacak.

Memurların asgari ücretin artmasından yana herhangi bir sıkıntısı olmadığı gibi, her iki maaşında hatrı sayılır miktarda ve insanı yaşayabilecek şekilde artmasından başka isteği olmadığı görülüyor.

MEMURLAR EN AZ YÜZDE 50 ZAM İSTİYOR

Memurlar belirli bir yaşam standardına ulaşabilmek ve ailelerini geçindirebilmek için en az yüzde 50 zam talep ediyor. Zira bu rakam iyimse bile görünüyor. Memur maaşları enflasyon karşısında ezilmiş ve erimiş durumda. Herhangi bir market alışverişinden sadece sebze meyve alınsa bile 200-300 TL altında bir fiyattan marketten çıkılamazken, memurların şuan yapılması planlanan maaştan memnun olması mümkün değil.