Memur ve emekli maaşlarına yapılacak artış, 3600 ek gösterge yasasının yürürlüğe girmesiyle gerçekleşti. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, müdür ve şube müdürlerinin maaşları ve emekli ikramiyeleri bu düzenleme ile etkilendi. Ancak bazı memurların dışında kalması nedeniyle, 3600 ek gösterge ile ilgili yeni bir yasa teklifi hazırlanmaktadır. Bu teklif, memur ve emekli maaşlarının daha da artmasına yol açacaktır.

AK Parti, yoğun taleplere dayanarak 3600 ek gösterge düzenlemesinde değişiklik yapmayı öngören bir yasa teklifi hazırlıkları sürmektedir. Hazırlıklar aynı zamanda yargı paketi kapsamında yüksek yargıda ücret dengesinin sağlanması hedeflenmektedir. Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının AYM üyelerinden daha düşük maaş almasının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

Ayrıca infaz koruma memurlarının ücretleri de değerlendirilmektedir. İç koruma infaz koruma memurları ile dış koruma jandarmaları arasında gösterge farkı bulunmaktadır. İki grup arasındaki farkın eşitlenmesi ya da makul düzeye çekilmesi planlanmaktadır. Hazırlıklar tamamlandığında, yasa teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak ve onayının ardından Meclis gündemine taşınması beklenmektedir. Seçimlerden önce yasalaşma ihtimali yüksek görülmektedir.