Memur ve emeklilere ek zam yapılacak mı sorusu tekrar gündeme geldi. Bilindiği üzere, memur ve emekli maaşlarına ocak ayında yeni yıl zammı yapıldı. Yüzde 30 zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaş artışı açıklaması sonrası gözler ek zamma çevrildi. Konu ile ilgili Altın Piyasaları Uzmanı ve ekonomi yazarı İslam Memiş çarpıcı bir açıklamada bulundu.


“YÜZDE 15 EK ZAM”


İslam Memiş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Mart ortası emekli ve memura yüzde 15 ilave zam. Mayıs ilk haftası seçim. Beklentim bu yönde" dedi.

para 200

SEYYANEN ZAM TALEBİ


Öte yandan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'den çarpıcı bir “seyyanen zam talebi” dile gelmişti.


Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına yüzde 25 zam açıkladığını hatırlatarak, bu oranın artırılması yönünde başta sosyal medya üzerinden olmak üzere talepte bulunduklarını söylemişti. Kahveci’nin yaptığı açıklama şu şekildeydi:

“BEKLENTİLERİ KARŞILAMAMIŞTIR”
"Sayın Cumhurbaşkanının bugün (3 Ocak) yaptığı açıklamada, maaş artış oranının yüzde 30'a çıkarılmasıyla önemli bir adım atılmış ancak kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamamıştır. Gelinen bu noktada, kamu çalışanlarına ve emeklilerimize seyyanen bir ücret artışı yapılması, yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacaktır."

Bu sözlerin ardından gözler yeni yapılacak ek zamma çevrilmiş durumda.