Ülke genelinde seçim tarihinin de belli olması ile birlikte seçim sathına girildiği dönemde memurların aldıkları yüzde 30 zamdan memnun olmadığı birçok memur tarafından dile getirilmekte. 

Ekonominin de gittikçe kötüleştiği bu dönem içerisinde memurlar artan enflasyonla birlikte ek zam ihtiyaçlarını gerek sosyal mecralardan gerekse meclisteki vekillerle iletişime geçerek kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar.

Memura ek zam verilme ihtimali ne kadar? 

Memurların beklentisi ne düzeyde? 

Anket sonuçlarına göre iktidar partisi memurların ek zam talebine cevap verecek mi?


Enflasyon verileriyle birlikte memura verilen son zam oranı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önce yüzde 25 bu zamma karşı yükselen itirazların ardından ertesi gün yüzde 30 olarak revize edildi. Alınan yüzde 30 zamla birlikte en düşük memur maaşı 11.848 TL’ye yükseltildi. 

Revize edilen zammı da düşük bulan memurlar,emekliler ve sendikalar daha zamlarını alamadan market ve diğer ihtiyaç alanlarında gelen zamlarla birlikte ek zam için zemin aramaya koyuldular. 

Seçimlerin 14 Mayısta olması ve bozulan ekonomi dolayısıyla oylarında düşüş yaşama korkusu bulunan iktidar partisi yükselen bu sese karşılık verme ihtiyacı hissettiğini ve yüzde 15 gibi bir ek zam oranının konuşulduğu iddia edildi. 

Kulislerde dolaşan bilgilere göre bu zamla birlikte memurların ve emeklilerin de gönlünü almak isteyen iktidar partisinin toplamda yüzde 45 zamla birlikte seçime giderken elindeki kozları güçlendirmeyi amaçladığı iddia edilmektedir.