Memurların ve emeklilerin gözü kulağı yarın açıklanacak 2022 Aralık ayı enflasyon rakamlarında. Zira alacakları zam miktarı açıklanan enflasyon verisine göre şekillenecek.

Hali hazırda toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alan memurlar için 5 aylık enflasyon verisi baz alındığında yüzde 15,05'lik bir zam kesinleşmiş durumda.

Açıklanacak 2022 Aralık ayı enflasyonuyla birlikte bu zammın yüzde 18 olarak belirlenmesi, gerek enflasyon anketleri gerekse uzman görüşleriyle muhtemel görünüyor.

Memura refah payı verilecek...

Memura gelmesi muhtemel yüzde 18 zammın ise memuru mutlu etmesi mümkün görünmüyor. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı işin içine girdiğin de hali hazırda asgari ücrete yüzde 54'lük bir zam yapılması göz önünde bulundurulduğunda memura en az yüzde 50 verilmesi elzem görünüyor.

Geçtiğimiz gün CHP'li millet vekili meclise, memura yüzde 3 refah payı verilmesine ilişkin teklif sunmuş ve bu teklif memur ve emekliler tarafından oldukça büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Şöyle ki memurlar maaşlarına en az asgari ücret tutarında zam bekliyorlar. Sosyal medyadan sıkıntılarını dile getiren memurlar, en az yüzde 50 zammı razı olduklarını söylüyorlar.

Memura refah payı verileceğini geçtiğimiz günlerde ilgili Bakan tarafından dile getirilmiş, ancak ne kadar refah payı verileceğine ilişkin bir açıklama yapılmamıştı.

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından ne kadar refah payı verileceğini de en geç ayın 10'una kadar belli olacağını söylemek yanlış olmaz.