Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından temmuz ayında memurlara refah payı verilmesine yönelik hazırlıklar devam ediyor. Bu zam, yaklaşık 15 milyon emekliyi ve 4 milyon aktif çalışan memuru ilgilendiriyor.

LGS girecekler dikkat! Başvuru için son gün LGS girecekler dikkat! Başvuru için son gün

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, temmuz ayında yapılacak zamla ilgili olarak, memurların görev niteliklerinin, eğitim durumlarının ve dengelerin yeniden oluşturulmasının önemli olduğunu belirtti. Karakaş, temmuz ayında yüksek bir zam beklentisi olduğunu ifade etti.

Memur ve emekli maaşlarındaki artışın yanı sıra refah payı düzenlemesi de yansıtılacak. Karakaş, memur emeklilerine memura yapılan artış oranında maaş artışı yapılacağını ve SSK, Bağ-Kur emeklileri için enflasyon farkı ve refah payının söz konusu olduğunu belirtti.

Maaş artışı oranı, mayıs ve haziran aylarındaki enflasyonun etkisiyle belirlenecek. Memur ve emekliler, yılın ilk 4 ayındaki enflasyon oranına göre yaklaşık %12,68 artış almaktadır. Buna ek olarak, önümüzdeki 2 aylık enflasyon oranları da hesaba katılacak. Temmuz ayında, refah payının belirlenmesiyle birlikte maaşlar netlik kazanacak.