Güncel

Memur maaş zammı; Faruk Erdem, memurlara yapılacak zammın detaylarını açıkladı.

Gazeteci Faruk Erdem, memurlara yapılacak zammın detaylarını açıkladı. Memurlara Yapılacak Zam Detayları Açıklandı: Seyyanen Artış ve Toplu Sözleşme Görüşmeleri Ön Planda! İşte detaylar...

Abone Ol

Yazar Faruk Erdem, memurlara yapılacak zammın detaylarını açıkladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi yaptığı açıklamada, memur maaşlarının en düşük rakamının 22 bin liraya çıkarılacağı belirtilmişti. Bu doğrultuda, memurlara ve memur emeklilerine SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde olduğu gibi seyyanen bir artış yapılması planlanıyor.

Seyyanen artışta, maaşlara tabandan başlayarak kademeli bir şekilde yükseltme yapılması öngörülüyor. Böylece, öncelikli olarak maaşlar belirli bir seviyeye getirilecek. Temmuz ayında ise toplu sözleşme gereği yüzde 6 ve enflasyon farkı, maaşlara ek olarak hesaplanacak.

Bu sürecin ardından refah payı da dikkate alınarak memurların ve memur emeklilerinin yeni maaşları belirlenecek. Ağustos ayında ise 5 milyon kamu çalışanı ve yaklaşık 3 milyon memur emeklisi için toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak. Bu görüşmelerde, kamu işçilerine yapılan yüzde 45'lik artışın referans alınması bekleniyor. Toplu sözleşmelerde, memurların ve memur emeklilerinin 2024 ve 2025 yıllarına ait mali ve sosyal hakları belirlenecek.