Aralık ayı enflasyon farkının 3 Ocak'ta açıklanmasıyla birlikte memurların alacağı zam miktarıda kesinleşmişti. Enflasyon farkı ve toplu sözleşme zam miktarının üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmasında ek protokol ile memurlara yüzde 2,5'lik ek zam vereceğini duyurmasının ardından memurların alacağı toplam zam mikltarı yüzde 30,95 seviyesine ulaşmıştı.

Ancak TBMM'nin yeterli çoğunklukta toplanamaması nedeniyle verilen yüzde 2,5'lik zam miktarı memurların ocak ayı maaşlarına yansıtılamamıştı. Hal böyle olunca her sene düzenli olarak ocak ayının 3. haftasında yatan memur maaş farkları hesaplara yatmamıştı. Geçtiğimiz salı gününde yüzde 2,5'lik ek zammın meclisten geçmesinin ardından memurlar için fark hesaplamaları başladı. 

EMEKLİLERE FARKLARI ÖDENDİ

27 Ocak itibarıyla verilen zammın da meclisten geçmesiyle tüm emeklilere fark ödemeleri eksiksiz olarak yapıldı. Banka ve PTT hesaplarına yapılan ödemeler dün sona erdi.

Memurlar için aynı durum söz konusu olmadı. Memurların hem 14 günlük maaş farklı hem de yüzde 2,5'lik maaş farkları hesaplarına henüz yatmadı. Kamu kurumlarının mutemetlik birimlerinde henüz söz konusu farkın maaşlara göre hesaplamalarının yapılmaması nedeniyle memurlara verilecek olan fark 27 Ocak'a yetişmedi.

BUGÜN HESAPLARA YATIYOR!

Yüzde 2,5 maaş zammı ve yüzde 14 günlük zam miktarının bugün tüm memurların banka ve PTT hesaplarına yatırılması ön görülüyor. Bugün içerisinde tüm memurlar farklarını almış olacaklar.