Memleket Partisi Sözcüsü ve Genel Başkenvekili Gaye Usluer ile partinin Genel Sekreteri Hakkı Akalın’ın aralarında bulundu altı üst düzey yönetici partiden istifa etti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yaşanan istifaları, “Kuruluş sancıları” olarak nitelendirirken partinin olağanüstü kurultay gerçekleştireceğini bildirdi.

İstifa eden Gaye Usluer’in yerine MYK’de Parti Sözcüsü olarak Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Genel Başkanvekilliği’ne Nurdan Şahin Demirbağ seçildi.

“HER EVREDE YER ALDIM”
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Sayan göreve gelişinin ardından Duvar’dan Serkan Alan’a konuştu. İnce’nin parti kuruluşundan önce başlattığı Memleket Hareketi’yle birlikte siyasete atıldığını ifade eden Sayan, şunları söyledi:

“Ben akademisyenim. Konuşmak benim işim, sevdiğim de bir iş. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesiyim. Siyasete Memleket Hareketi’yle birlikte girdim. Memleket Hareketi’ne girmemle ömrümü buna vakfettim gibi bir şey oldu. Genel Başkanımızı hiç yalnız bırakmadım. Memleket Hareketi’nden Memleket Partisi’ne geçen süreçte her evresinde yer aldım. Parti bizim elimize doğdu. Bütün MYK üyeleriyle birlikte partimizi doğurduk. O yüzden her şeyi çok iyi biliyorum ve bizimle beraber var oldu. Tabii ki görev verilirse seve seve üzerime düşen görevi yapmaya çalışacağım. Siyaset böyle zor bir süreç. Gelenler, katılanlar oluyor, ayrılanlar oluyor ama biz Memleket Partisi olarak yolumuza devam edeceğiz. Ben de üzerime düşen her görevi seve seve yapmaya hazırım. Elimden geleni yapacağım.”

“DİMDİK AYAKTA’
Memleket Partisi’nde yaşanan üst düzey ayrılıkların ardından kamuoyunda gündeme gelen “Parti dağılıyor mu” sorusunu yönelttiğimiz Sayan bu soruya, “Memleket Partisi dağılmıyor. Bu zorlu bir süreç. Katılanlar da ayrılanlar da olur. Memleket Partisi olarak biz dimdik ayaktayız. Yeni görevler, rol dağılımları yapılacak ve herkes üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacak. Ben kendi adıma bunun sözünü veriyorum” ifadeleriyle yanıt verdi.

Muharrem İnce’nin istifalara ilişkin “Kuruluş sancıları” ifadelerini kullandığını hatırlattığımız Sayan’a, “Kuruluş sancıları ne demek? Bunu açabilir misiniz?” sorusunu yönelttik. Memleket Partisi olarak birkaç gün içerisinde yazılı açıklama yapılacağını ifade eden Sayan, MYK’da görüşmelerin yapılacağını ve bunların sonucunun duyurulacağını ifade etti.