Memleket Partisi’nden istifa eden eski CHP Milletvekili Gaye Usluer, yerel medya kuruluşu Eskişehir Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Gaye Usluer, 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunda yaptığı görüşmelere atıfta bulunarak, 6 lider arasında cumhurbaşkanlığını en çok hak eden kişinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Usluer, “6’lı masanın seçmen nezdinde büyük ortağı, o masayı birbirine bağlayan, çoğaltan, güç veren CHP olduğuna göre masanın diğer ortaklarının burada ortak aday konusunda CHP’ye destek vermeli. Eğer mevcut genel başkanlardan birisi cumhurbaşkanı adayı olacaksa, ki yapılan açıklamalarda adayın bu masadan çıkacağı hep söyleniyor. Öyleyse o 6 kişi içerisinde adaylığı en çok hak eden ve sonrasında cumhurbaşkanlığını en çok hak ettiğini düşündüğüm kişi Kemal Kılıçdaroğlu’dur” ifadelerini kullandı.

‘CHP SEÇMENİYİM’
Gaye Usluer’e CHP’ye geri dönmek için görüşme yapıp yapmadığı da soruldu. Usluer bu soruya, her şeyden önce CHP seçmeni olduğunu, CHP’ye geri dönmek için görüşmeler yaptığını fakat somut bir durumun olmadığını söyledi.

Usluer konuyla ilgili olarak, “Ben şu anda bir CHP seçmeniyim. Bunun lamı cimi yok. Yeniden üye olacağım yeniden içinde olacağım parti CHP olacaktır. Ama böyle bir süreç işlemezse bile ben bir CHP seçmeniyim. CHP’ye yeniden üyelik olur mu, olur. Bu konuda bir süreç var mı, var tabiiki. Şu an için hayata geçmiş bir süreç yok. Ama bir görüşme süreci yaşanıyor. Karşılıklı talepleşmede bir engel var mı veyahut yeniden bir geçiş önleyecek durum var mı, o da yok. Sonuçta bir ihraç sürecinde bile, ihraç edilmiş kişilerin partiye geri dönüş süreçlerinde bile CHP’lilik, eski çalışmalar, alınan görevler gibi pek çok faktör var. Başka ideolojiye, farklı fikirlere sahip kişiler de gelebiliyor CHP’ye. Bu nedenle benim 12 yıllık partililik sürecimin dışında hep bir parti seçmeni olma durumum var. Benim yeniden CHP içinde siyaset yapmam çok daha kolay. Ancak şu kadar ete kemiğe bürünmüş bir durum yok. Önümüzdeki günler nasıl cereyan eder onu bilmiyorum” şeklinde konuştu.