Dün akşam Habertürk canlı yayınına konuk olan CHP Genel Başkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye bir teklif yapıldığını ancak uzlaşının sağlanamadığını açıkladı.

Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'nun teklif yapıldığına dair söylemlerinim doğru olmadığını Muharrem İnce sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı. Kendisine Kemal Kılıçdaroğlu tarafından herhangi bir teklif gelmediğini belirten İnce, geçtiğimiz hafta partisinin genel merkezine gerçekleştirilen ziyarette deprem felaketini, sandık güvenliğini konuştuklarını söyledi.

Muharrem İnce'nin açıklamalarının akabininde Eski Kültür ve Devlet Bakanı Fikri Sağlar, sosyal medya hesabından 3 Nisan tarihinde Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde bir araya geldiklerini ancak görüşmeden herhangi bir uzlaşı çıkmadığını söyledi.

Fikri Sağlar'ın Muharrem İnce ile yaptığı görüşmede sunduğu teklifi ise Gazeteci İsmail Saymaz açıkladı. Saymaz, CHP'den İnce'ye 5 milletvekili teklifi sunulduğunu söyledi:

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den Tokat'ta yaşanan 5.6'lık depremin ardından açıklama Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den Tokat'ta yaşanan 5.6'lık depremin ardından açıklama

''Memleket Partilililere göre Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu adına beş milletvekilliği teklifi getirdi. İnce, bu teklifi reddetti” 

Fikri Sağlar görüşmenin detayına ilişkin ne demişti?

''Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği adına duyduğum sorumluk gereği, üstlendiğim bir görevi paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki seçimin ülkemizi çöküşe götüren baskıcı ve yasakçı tek adam rejiminden kurtulmak ve parlamenter demokrasiyi yeniden inşa etmek için hayati öneme sahip olduğu, değişim isteyen tüm yurttaşların ve toplumsal muhalefetin bilincindedir. Bu bilinç içinde ve tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için, Sn. Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan'da Sn. İnce ile Memleket Partisi genel merkezinde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim.

Yapılan görüşmede Sn. İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir. Uzlaşının çıkmadığı bu durum Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisine de sunulmuştur. Millet İttifakı'nın adayı ve 13. Cumhurbaşkanı olacak Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na uzlaşmacı tutumu ve Sn. Muharrem İnce’nin gösterdiği nezaket için her iki genel başkana teşekkür ederim."