14 Mayıs seçmlerinde yarışan Cumhurbaşkanı adaylarından birinin yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması seçimleri ikinci tura bıraktı. İlk turda en çok oy alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda ikili bir yarışa girecek.

1 milyon TL'nin getirisi ne kadar? İşte bankaların faiz oranları! 1 milyon TL'nin getirisi ne kadar? İşte bankaların faiz oranları!

Türkiye’nin gözü kulağı 28 Mayıs’taki ikinci tur oylamasına çevrilirken, Muharrem İnce’nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi de ikinci turda kimi destekleyeceklerini belirlemek için kritik bir zirve gerçekleştirdi. Toplantıda, seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın mı Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu “desteklenmesinin daha doğru olduğu” gündeme alınarak tartışıldı.

ERDOĞAN MI, KILIÇDAROĞLU MU?

''Seçimlerin ikinci turunda yarışacak adaylardan hangisinin “desteklenmesinin daha doğru olduğu” tartışıldı. Ancakyapılan uzun görüşmelerin ardından parti yönetimi “her iki adayın doğrudan desteklenmesine” vize vermedi. Memleket Partisi Meclisi’nden “Ne Erdoğan ne Kılıçdaroğlu” kararının çıktığı iddia edildi. Bu konuda tercihin Memleket Partisi’ne oy veren seçmenlere bırakılmasının arkasında “ Parti Genel başkanı İnce’nin eski partisine olan kırgınlığın yattığı” yorumu gündeme geldi.