İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TBMM'de 2023 bütçe görüşmelerinde ki konuşması gerilim yarattı. Bir canlı yayın programında “Ben içişleri bakanlığı ile ilgili bir şey biliyorum dersem yanlış olur.” Demişti. Bakan Soylu bu söz üzerine gelen eleştirilere şöyle yanıt verdi:
"Biz terörle mücadele kitabını yeniden yazmayıp da ABD'den yazılan makalelerden öğrenseydik bugün sınırlarımız içerisindeki terörist sayısını 120'ye düşürmezdik" dedi.
Konuşmalarında hedefi CHP olan bakan Soylu:
''Biz hepsinin ayakkabı numaralarını biliyoruz. ABD'de biliyor, Avrupa'da da biliyor. Gazi Meclis'te terör örgütünün avukatlığını yapan HDP'de biliyor. Biz sizin ağa babalarınıza boyun eğmedik, size hiç boyun eğmeyiz.  Bu millet ilk kez CHP'yi PKK'nın yanında görmüştür. 15 Temmuz'a gelene kadar hiç bir dönemde muhalefet lideri darbe konseyine isim babalığı yapmamıştır. Siz bizden PKK ile yaptığımız mücadelenin intikamını alıyorsunuz'' diyerek iddialı konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’ye istinaden “Hepiniz Amerika’nın çocuğusunuz”lafı CHP milletvekillerinİn sabrını taşırdı. CHP milletvekilleri ellerindeki dövizleri fırlattılar. Ayaklanan CHP milletvekillerine AKP milletvekilleride aynı şekilde karşılık vererek ayağa kalkınca sinirler gerildi. Fiziksel temasların başlamasından sonra ortam yumuşatıldı.