AK Partili isim kendi yerden yere atıp yuvarlandı, CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet şok oldu! AK Partili isim kendi yerden yere atıp yuvarlandı, CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet şok oldu!

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 14 Mayıs tarihinde yapılan genel seçimin ardından 28. Dönem'in ilk kaydını yaptırdı. Eşi Prof. Dr. Emin Ersoy ile birlikte Meclis'e gelen Ayşe Sibel Ersoy, görevliler tarafından çiçek ve çikolata ile karşılandı.

TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanı Ahmet Yurtman, Ayşe Sibel Ersoy'un 27. Dönemde de milletvekili olarak görev yaptığını hatırlatarak, "Normalde burada bizim size daha önce de anlattığımız bir sürü işlemler vardı. Ama onlar yeni gelenler için. Ayşe Hanım'ın daha önceden diğer bütün işlemleri yapıldığından sadece yeni mazbatayı getirdi. Böylece işlemi bitti. Biz de çok mutlu olduk, sizi çok bekledik" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının ilk gelen milletvekiline yönelik atacakları adımı sorması üzerine Yurtman, "Sayın vekilim ilk geldiği için bir yemek ikram ediyoruz" dedi.

Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Ayşe Sibel Ersoy, ilk gelen milletvekili olduğunu bilmediğini ifade ederek, "Geliyorlardır diye düşündüm. Bölge olarak seçimlerin kesinleştiği için dün akşam Ankara'ya geldim. Erken gelmişim. Güzel oldu" dedi.

Kadın milletvekillerinin sayısının artmasına ilişkin bir değerlendirme yapılan Ersoy, "Çok şükür. Kadın olduğum için benim için güzel bir şey. İnşallah Genel Kurul'da da kadınların hoşgörüsü, nezaketi, zarifliği yansır diye düşünüyorum. Bazen gergin ortamlar oluyor. Daha güzel olacak. Nüfusumuzun yüzde 50'den fazlası kadın. Onları temsil etmek her bir vekil arkadaşım için güzel bir olanak olacak" şeklinde konuştu.

Dönem'den beklentisi sorulan Ersoy, herkesin sesinin olduğu bir Genel Kurul olacağını ve Genel Kurulun herkesi kapsayacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turuna ilişkin bir soru üzerine Ayşe Sibel Ersoy, Cumhur İttifakı'nın kazanacağını düşündüğünü ve güven ve istikrarın devam edeceğini ifade etti. Türkiye'nin aydınlık yarınlara koşacağına inandığını belirtti.