Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi başkanlığı ülke genelinde yapılacak tasarım ve beceri atölyelerine ilişkin şartnameyi illere gönderdi ...
İnşaat Emlak Dairesi başkanlığının illere gönderdiği şartnameye göre her okulda 8 derslikli tasarım ve beceri atölyesi kurulması planlanıyor .
Milli Eğitim Bakanlığının 2019-2020 Eğitim öğretim yılında tekli eğitime geçme planları yaptığı bir ortamda okullarda tasarım ve beceri atölyeleri için 8 dersliği feda etmek akıl işi mi ?
Ülke genelinde kaç okulda 8 derslik tasarım ve beceri atölyeleri için ayrılabilir ?
Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu şartnamede ; Ahşap ve metal atölyesi , görsel sanatlar atölyesi , fetem atölyesi , yazılım ve tasarım atölyesi , drama atölyesi , müzik atölyesi , salon sporları atölyesi ve evde yaşam atölyesi bulunuyor .
Bütün bu atölyelerin bir okulda olması gerektiğini düşündüğümüz zaman , bu projeyi yürütenlerin okulların derslik durumu ve işleyişinden bi haber oldukları ortaya çıkıyor .
Kağıt üzerinde her okul için 8 derslikli tasarım atölyeleri düşünülsede , uygulamada bu işin olması çok zor , hatta imkansız ...
İşin bir de okullar için maddi boyutu bulunuyor .
Yazılan şartnameye göre tam donanımlı her atölye asgari 200.000 Tl altında yapılamaz .
Bu durumda derslik durumu müsait olan okul olsa bile , bu atölyelerin yapımı içim yaklaşık 1 milyon lira para bulması gerekiyor .
Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığının tasarım ve beceri atölyelerinin yapımı için illere gönderdiği şartname sadece teoride ve kağıt üzerinde kalacaktır .
Bakanlığın bu konuda , öncelikli olarak Okulları bilen ve sahada çalışan yöneticilerle istişare ederek tasarım ve beceri atölyeleri şartnamesini revize etmesi gerekiyor .
Bu şartname ile tasarım ve beceri atölyeleri ölü doğar .
İnşaat Emlak Başkanlığının tasarım ve beceri atölyeleri şartnamesi