Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi başkanlığı ülke genelinde yapılacak tasarım ve  beceri atölyelerine ilişkin şartnameyi illere gönderdi ...

İnşaat Emlak Dairesi başkanlığının illere gönderdiği şartnameye göre her okulda 8 derslikli tasarım ve beceri atölyesi kurulması planlanıyor .

Milli Eğitim Bakanlığının 2019-2020 Eğitim öğretim yılında tekli eğitime geçme planları yaptığı bir ortamda okullarda tasarım ve beceri atölyeleri için 8 dersliği feda etmek akıl işi mi ?

Ülke genelinde kaç okulda 8 derslik tasarım ve beceri atölyeleri için ayrılabilir ?

Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu şartnamede ; Ahşap ve metal atölyesi , görsel sanatlar atölyesi , fetem atölyesi , yazılım ve tasarım atölyesi , drama atölyesi , müzik atölyesi , salon sporları atölyesi ve evde yaşam atölyesi bulunuyor .

Bütün bu atölyelerin bir okulda olması gerektiğini düşündüğümüz zaman , bu projeyi yürütenlerin okulların derslik durumu ve işleyişinden bi haber oldukları ortaya çıkıyor .

Kağıt üzerinde her okul için 8 derslikli tasarım atölyeleri düşünülsede , uygulamada bu işin olması çok zor , hatta imkansız ...

İşin bir de okullar için maddi boyutu bulunuyor .

Yazılan şartnameye göre tam donanımlı her atölye asgari 200.000 Tl altında yapılamaz . 

Bu durumda derslik durumu müsait olan okul olsa bile , bu atölyelerin yapımı içim yaklaşık 1 milyon lira para bulması gerekiyor .

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığının tasarım ve beceri atölyelerinin yapımı için illere gönderdiği şartname sadece teoride ve kağıt üzerinde kalacaktır .

Bakanlığın bu konuda , öncelikli olarak Okulları bilen ve sahada çalışan yöneticilerle istişare ederek tasarım ve beceri atölyeleri şartnamesini revize etmesi gerekiyor .

Bu şartname ile tasarım ve beceri atölyeleri ölü doğar .

İnşaat Emlak Başkanlığının tasarım ve beceri atölyeleri şartnamesi