Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AA muhabirine verdiği röportajda, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde eğitim gören öğrencilerin istekleri halinde ülke genelindeki okullara nakillerinin yapılacağını açıkladı.

Bakan Özer, depremin yarattığı zorlukları hafifletmek için böyle bir kararın alındığını ve öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz olarak devam edebilmeleri için çalıştıklarını ifade etti.

Bu uygulama ile öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri ve güvenli bir ortamda kalmaları hedefleniyor. MEB tarafından, bu kararın öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlayacağını ve ailelerin ekonomik yükünü hafifleteceği tahmin ediliyor.

PARASIZ YATILI KARARI


Özer açıklamasında, "6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerimiz, istemeleri halinde ülke genelindeki okul pansiyonlarına doğrudan parasız yatılı olarak yerleştirilebilecek." dedi.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, öğrencilerin "parasız yatılı" olarak pansiyonlarda kalabilmesi için uygulanacak prosedür hakkında bilgi verdi. Bakan Özer, öğrencilerin öncelikle, okullarının pansiyon kontenjanlarına başvurmaları gerektiğini söyledi.

Eğer okul pansiyonunda yer yoksa, öğrencilerin il veya ilçe bursluluk ve "parasız yatılılık" komisyonuna müracaat ederek uygun bir pansiyona yerleştirileceklerini belirtti. Bu sayede öğrencilerin, eğitimlerine devam etmeleri için gerekli olan konaklama sorununun çözüleceğini ifade etti.