Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği ilk günden itibaren bölgedeki öğrencilerin ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için psikososyal destek programını uygulamaya devam etmektedir. Bu program çerçevesinde, depremden etkilenen öğrencilere yönelik LGS/YKS sürecinde destek olmak amacıyla rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri sunuluyor.

Program kapsamında, depremden etkilenen illerdeki okulların açıldığı ilçelerde, 8 ve 12. sınıf öğrencileri için hazırlanan kazanımlara yönelik etkinlikler, sınıf rehber öğretmenleri tarafından gerçekleştirilecektir. İlçelerdeki rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar, iş birliği içinde çalışarak 8. sınıflar için Kariyer Uyumunu Destekleme Psikoeğitim Programı'nı ve 12. sınıflar için Kariyer Gelişimi ve Planlama Psikoeğitim Programı'nı uygulayacaklar.

Programlar haftada en fazla 2 oturum olacak ve oturumlar ardışık günlerde olmayacak şekilde yapılacaktır. Oturumlar, rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar tarafından e-Rehberlik Sistemi üzerinden planlanacak ve uygulanan etkinlikler, sistemde ilgili alanlara işlenecektir. Ayrıca, "Okulda Bireysel Kariyer Psikolojik Danışmanlığı El Kitabı"nda yer alan etkinlikler, rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar tarafından e-Rehberlik Sistemi üzerinden uygulanacak ve ilgili alana işlenecektir. Rehber öğretmen veya psikolojik danışmanı bulunmayan okullarda ise uygulamalar RAM (Rehberlik ve Araştırma Merkezi) koordinasyonunda yürütülecek.

Okulların açılmadığı ilçelerde ise rehberlik ve araştırma merkezleri bünyesinde kurulan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri birimleri, 8 ve 12. sınıf DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursları) kurslarına katılan öğrencilere Kariyer Uyumunu Destekleme Psikoeğitim Programı'nı ve Kariyer Gelişimi ve Planlama Psikoeğitim Programı sunulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, depremden etkilenen öğrencilere ve vatandaşlara yönelik psikososyal destek programını tüm imkânlarıyla sürdürmeye devam edecek.