Milli Eğitim Bakanlığı, bundan 4 yıl önce milli sporcu kimliği olan kişileri getirdiği bir uygulama ile sınavsız, beden eğitimi öğretmeni olma hakkı sunarak 21 kişiyi atadı. Milli sporcu ve 4 yıldır beden eğitimi öğretmeni olarak çalışan Doğa Tonyalı, 6 Ocak’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiği talimat ile görevlerine son verildiğini açıkladı.
4 yıllık işinden alınan Doğa Tonyalı, şöyle konuştu:

“Sabah okula gittiğimde işime son verildiğini öğrendim. Ne olduğunu anlamayınca Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gittik. Bize söylenen, ‘Sizin çıktığınız turnuva, Avrupa turnuvası değilmiş. Sizi sehven atadık, bizim hatamız. Bugüne kadar çalıştıklarınızın ücretini aldınız. Görevinize son veriyoruz’ oldu. Biz de bu cevabın üzerine 2014’te Avrupa Ragbi Federasyonu’ndan gelen, Avrupa şampiyonası olduğuna dair ıslak imzalı belgeyi gösterdik. Ancak sunduğumuz bu belgeyi yeterli görmediler ve Avrupa şampiyonasına katıldığımıza dair detaylı bir yazı istediler. Avrupa Ragbi Federasyonu detaylı yazıyı bekliyor. O yazı da önümüzdeki hafta gelecek. Yazı geldikten sonra hukuki süreci başlatacağız ve dava açacağız. Avukatımız aracılığıyla yürütmeyi durdurma kararı alıp, dava sonuna kadar görevime dönmeyi umut ediyorum.”
“Ben ve birçok öğretmen arkadaşım mağdur olduk. Bir sabah uyanıyorsunuz ve işsiz olduğunuzu öğreniyorsunuz. Ben kirada oturduğum için ailemin yanına dönmek zorunda kaldım, yeni çocuğu olanlar vardı, kredi ödeyenler vardı. Benim dışımda da memleketine dönenler oldu. Koca bir belirsizlik var ve elimiz kolumuz bağlı, yazı bekliyoruz.” Diyerek işlerine geri dönmek istediler.