Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yollanan resmi yazıda Halk Eğitim'de derse giren öğretmenin ek ders ücretini kim tarafından ödeneceği görüş yazısında açıkça belirtilmiştir.

İşte o yazı:

mebbb

ANKARA VALİLİĞİNE

(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi       : 08.02.2023 tarihli ve E-44794289-903.99-70087622 sayılı yazınız.

İlinize bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden halk eğitimi merkezlerinde açılan kurslarda ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu görevlerine bağlı ek ders ücretlerinin hangi eğitim kurumu tarafından ödeneceğine ilişkin ilgi yazı ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği gibi daha önce bir örneği de Valiliğinize gönderilen Bakanlığımızın 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 sayılı Genelgesinin 14’üncü maddesinde;“... Ancak öğretmenlerin ders okutmak üzere kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu dışındaki bir başka eğitim kurumunda görevlendirilmeleri bu madde kapsamında değerlendirilmeyecek, geçici olarak görevlendirildikleri okulun öğretmenleri için öngörüldüğü şekilde hak etmeleri hâlinde, ek ders ücretinden görev yaptıkları eğitim kurumunca düzenlenecek puantaj üzerinden yine kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu tarafından yararlandırılacaklardır.” açıklamasına yer verilmiştir.

Görüleceği gibi ek ders ücretlerinin ödenmesinde oluşabilecek mükerrer işlemlerin önlenmesi, hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretlerinin net olarak belirlenmesi, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda öngörülen sınırlamalara uyulup uyulmadığının takip edilebilmesi açısından, öğretmenlerin ders okutmak üzere kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu dışındaki bir başka eğitim kurumunda görevlendirilmeleri hâlinde hak ettikleri ek ders ücretlerinin, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumları tarafından ödenmesi öngörülmüştür.

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Boşanma Davalarında 'Üç Yıl' Kuralı İptal Edildi Resmi Gazete'de Yayımlandı: Boşanma Davalarında 'Üç Yıl' Kuralı İptal Edildi

Bu çerçevede, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu dışındaki bir başka eğitim kurumunda ders okutmak üzere görevlendirilen öğretmenlere, bu görevlerine bağlı ek ders ücreti ödemelerinin de kadrolarının bulunduğu eğitim kurumlarınca yapılması gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

Ahmet AYTAÇ Bakan a.

Daire Başkanı

İlgili yazıya göre, Halk Eğitim'de ders veren öğretmenin ders ücretini kadrosunda bulunduğu eğitim kurumunca ödenmesi gerektiği belirtilmiş.