Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel öğretim kurumlarına yönelik alınan kararlar ile ilgili olarak resmi yazı 81 il müdürlüklerine gönderildi.

Bu yazıda, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşanan süreç nedeniyle özel öğretim kurumları ile ilgili personelin ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için bazı kararlar alındığı belirtildi.

Bu kararlar arasında, bursluluk sınavlarının 2022-2023 ders yılı içinde istenilen tarihte yapılabilmesi ve sağlam olmayan kurum binaları için imkanlar sağlanması gibi düzenlemeler yer aldı.

ÇAYKUR 1072 işçi alacak. Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? ÇAYKUR 1072 işçi alacak. Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Ayrıca, EYT düzenlemesi kapsamında emekli olmak üzere görevden ayrılan ve tekrar aynı iş yerinde göreve başlayacak özel okul öğretmenleri için de özel düzenlemeler getirildi.

Bu kapsamda, sözleşme hariç yeni belge talep edilmeyeceği ve en az 1 yıllık sözleşme süresi koşulunun aranmayacağı belirtildi. Bakanlık ayrıca, bu durumdaki personelin göreve başlamalarına yönelik düzenlemeler de yaptı.