MEB'den Emekli Olacak Öğretmenlere İlişkin Resmi Yazı Yayınlandı !

İşte o resmi yazı...
 

Bilindiği üzere, Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim öğretim kurumlarında Eğittim Öğretim Hizmetleri (EÖH) sınıfında görev yapan eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerin emeklilik işlemleri 29.08.2018 tarihli ve 16833931-903.06.01-E.15129618 (2018/15) sayılı Genelge çerçevesinde Haziran ve Temmuz ayları itibarıyla yürütülmektedir.


Bu kapsamda, yaş ve hizmet yönünden gerekli şartları taşıyan ve emeklilik başvurusu yapma hakkına sahip söz konusu personelden Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yürütülecek emeklilik işlemlerinin süreç yönetimi açısından; hatasız, seri, yığılmaların önlenmesi ve zaman geçirilmeksizin iş ve işlemlerin sonuçlandırılmasının sağlanabilmesi için elektronik ortamda eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerden emeklilik ön başvurusu alınmasına ihtiyaç duyulmuştur.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Uzman isimden kritik tahmin En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Uzman isimden kritik tahmin

Bu çerçevede, eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerden 2023 yılı Haziran-Temmuz emeklilik döneminde başvuru yapmak isteyenlerin MEBBIS e-Personel Kişisel Bilgi Modülü "Emeklilik Ön Başvuru" ekranından 25 Nisan 2023 - 25 Mayıs 2023 tarihleri arasında emeklilik ön başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Nisan ayı enflasyon beklentilerine göre öğretmenlerin ek dersi ne kadar olacak?
Nisan ayı enflasyon beklentilerine göre öğretmenlerin ek dersi ne kadar olacak?
Diğer taraftan, bununla birlikte emeklilik ön başvurusu yapan ve/veya yapamayan eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerden yazılı emeklilik talep dilekçelerinin kabulü ise 29.08.2018 tarihli ve 2018/15 sayılı Genelgenin A. Emeklilik Başvuruları 1 inci maddesine göre yapılacaktır.

Fehmi Rasim ÇELİK
Bakan a.
Genel Müdür