Eğitim ödeneği diğer adıyla kırtasiye ücreti her yıl öğretmenlere eğitim öğretim yılı başında yani Eylül ayında yatan paradır. Buna ayrıca materyal ücreti de denebilir. Bu yıl yatırılacak olan eğitim ödeneğinde bazı illerde ve ilçeler gecikme yaşandı. Bunun sebebi ne ? MEB açıklama yaptı mı ?

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ (KIRTASİYE YARDIMI) NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenen paradır.

Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneğine her yıl için yüzde 2,5 zam yapılıyor.

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATAR?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev alan ücretli ve kadrolu öğretmenlere verilecek olan eğitim ödeneği/ kırtasiye parası için henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

2022-2023 EĞİTİM ÖDENEĞİ NE KADAR?

Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, öğretmen hazırlık ödeneklerine her yıl için yüzde 2,5 zam yapılıyor. Buna bağlamda eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği 2022 yılı için 1.325 TL’ye; 2023 yılı için 1.400 TL’ye çıkarılmıştı.

Bazı il ve ilçelerde halen yatmadığı belirtiliyor.