Tanıtılan proje kapsamında olgunlaşma enstitüleri, mesleki ve teknik eğitim okulları, halk eğitim merkezleri ile özel eğitim meslek okulları bünyesindeki 541 mağaza PttAVM bünyesindeki MEB Pasaj sistemine kaydedildi ve tüm mağazalara PTT tarafından e-ticaret eğitimi verilirken Meb Pasaj'da yaklaşık 5 bin ürün paylaşımı yaptı.

Sözkonusu proje ile ilgili Bakan Özer,  "Meslek lisesi öğrencileri bir taraftan eğitim alırken iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağını giderme bağlamında önemli bir boşluğu dolduruyor. Aynı zamanda eğitim aşamasında gelir elde eden, emekle hakkaniyetli bir ilişki kuran ve değerler eğitimiyle ilgili de çok önemli bir süreçten geçmekte. Bu, uzun vadede bizim ülkemiz için gerçekten çok büyük kazanım olacak. Biz üretimi ne kadar tüm süreçlerimizin merkezine koyabilirsek ülkemiz çok daha güçlü bir şekilde geleceğe bakabilecek." dedi.

"Biz bu bağlamda eğitimde üretim ve istihdamla bağlantıyı sağlayacak şekilde mekanizmalarımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Bunun bir sonraki adımını da fikrî mülkiyetle ilgili attık. Hepinizin malumu. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Külliye'de mesleki eğitimde 50 AR-GE merkezi açtık. Şu anda AR-GE merkezlerinin sayısı 55'i geçti. Yani artık Millî Eğitim Bakanlığı, özellikle mesleki eğitimde fikrî mülkiyet, patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilleriyle ilgili kültürü tüm eğitim birimlerine yaygınlaştırmaya çalışıyor ve bunun sonuçlarını çok kısa sürede gördük. Millî Eğitim Bakanlığının son on yılda yıllık ortalama tescillediği ürün 2,9'du. 2022 yılında 8 bin 300 ürünün tescilini aldık. Bu ürünlerin 162'sini ticarileştirdik. Yani artık ortaöğretimde, temel eğitimde öğrencilerimiz inovatif yaklaşımlar, fikrî mülkiyet, sınai haklar, kültür yetişmeye başladılar. Gerçekten bu ülkemizin geleceği açısından çok önemli bir fırsat hamlesi olarak görüyoruz."

 "Meslek lisesi öğrencileri sadece ürün ihracatını yapmıyor. İhracat yaptığı ürünleri üreten makinayı da üretiyor. Onun için bu hamle gerçekten uzun vadede çok önemli katkısı olacak bir hamle."  diye konuştu.


Bakan Karaismailoğlu ise bu projenin bir bakımdan sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, "mebpasaj.pttavm.com adresi üzerinden MEB ürünleri için özel bir bölüm açtık. PTT Avm'de özel eğitim kurumlarımıza açtığımız mağazalardan, PTT bunu kimseye yapmıyor, protokol tarihinden itibaren 6 ay geçerli olmak üzere komisyon ücreti ve kargo ücreti alınmayacak. İstihdamı güçlendireceğine inandığımız bu adımdan ötürü son derece memnunuz. Arkadaşlarımızı tebrik ediyor, projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah, gelişen süreçte sistem oturdukça bu katkıdan hem öğrencilerimiz hem okullarımız hem de vatandaşlarımız faydalanacaktır. Tabii bu projenin ortaya çıkması ve uygulanmasında Sayın Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e çok teşekkür ediyorum. PTT Genel Müdürlüğümüze ve PTT çalışanlarına da son derece teşekkür ediyorum." dedi.