Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya'yı kasıp kavuran koronavirüs tehlikesi yaklaşık 10 gün önce ülkemizde de başgöstermeye başlamıştı. Konuyla ilgili bilim kurulu ve çeşitli bakanlıkların tavsiyeleri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda ele alındı ve okullar tatil edildi.

 4-10 Nisan 2020 tarihleri arasında planlanan MEB 2. dönem ara tatili 16-20 Mart 2020 tarihleri arasına çekildi. 23-27 Mart 2020 tarihleri arası da tatil edildi ve yaklaşık 18 milyon öğrenci uzaktan eğitim sistemi ile eğitim öğretime devam edecek. 

 Şu anda yapılan tatil süresi 2 hafta sonra dolacak ve 30 Mart 2020 pazartesi günü okullar açılacak. Fakat koronavirüs Türkiye için her geçen gün tehlikesini artırarak devam etmektedir. Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 1 ölü ve 98 vaka sayısı açıklanmıştı.

 Dünya'da İtalya, İspanya, ABD, Çin gibi ülkekere bakıldığında durum her geçen gün daha vahim bir hal almaktadır. Dolayısıyla koronavirüsün yayılımının artmasının beklendiği bu günlerde tatil süresinin yetersiz olacağı ve yeni bir karar ile tekrar uzatılacağı tahmin edilmektedir.