Kamudanhaber - Özel Haber

Cengizhan Türkyılmaz

Kraliçe arı sendromu nedir ?

Otorite pozisyonunda olan kadın yöneticilerin astaları olan kadınlara karşı baskıcı yaklaşımına Kraliçe arı sendromu denilir.

Milli Eğitim Bakanlığında Kraliçe arı pozisyonunda iki kadın yönetici bulunmaktadır.

Bakan yardımcısı Petek Aşkar ve Basın müşaviri Yıldız Aktaş  , Milli Eğitim Bakanlığında en yetkili kişilerin başında gelmektedir.

Bakan yardımcısı Petek Aşkar , geçtiğimiz aylarda Bakan Mahmut Özer tarafından Temel Eğitim genel müdürlüğüne atanan Yaşar Koçak’ın davranışlarını beğenmediği ve kararlarını sorguladığı için görevden almıştı.

Milli Eğitim Bakanlığında geçtiğimiz günlerde görevden alınan AB ve Dış İlişkiler genel müdürü Burcu Eyisoy’u , Mahmut Özer birlikte çalışacaklarını ifade etmiş ve göreve devam edeceğini söylemişti.

Burcu Eyisoy, eski Bakanlardan Ömer Dinçer’in basın müşavirliği görevinde de bulunduğu için Mahmut Özer’in basın müşaviri Yıldız Aktaş birkaç kez işine müdahale etmek ister ve bu müdahaleden rahatsız olan basın müşaviri Yıldız Aktaş, genel müdür Burcu Eyisoy’un biletini keser …


Burcu Eyisoy’un burada tecrübesizliğin ve iyi niyetinin kurbanı olduğu görülüyor.

Mahmut Özer Bakan yardımcısıyken, Yıldız Aktaş , Anadolu ajansı eğitim muhabiriydi ve öncelikli görevi Mahmut Özer’in haberlerini öne çıkarmak ve piar çalışması yapmaktı.

Tam 3 yıl boyunda bu görevi başarı ile yerine getirdi ve muvaffak oldu, Mahmut Özer’in Bakan olmasıyla da ödülünü aldı ve MEB’e basın müşaviri olarak transfer oldu.

Hepimizin bildiği gibi kovanda başrol, her zaman kraliçe arıdır. Öte yandan kovanda bir çok erkek arı olmasınını yanında doğurgan olmayan ve sıradan dişi arılar vardır. Bu durumda kraliçe arı, kendisini kovanın en üstün varlığı olarak görür.  Oysa her dişi kraliçe arı olmayı arzulamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan şube müdürleri,daire başkanları ve genel müdürlerin Kraliçe arılara dikkat etmesi gerekiyor.

Yoksa , Burcu Eyisoy’un görevden alınması gibi Kraliçe Arı tarafından her an oyun dışına alınabilirler .