Kamudanhaber- Özel Haber

Cengizhan TÜRKYILMAZ

16.10.2019 tarihinde internet haber sitelerinde bir haber yer aldı. Eğitim Bir Sen İstanbul şube başkanları Talat Yavuz ve İdris Şekerci hakkında, Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK ile ilgili twitter hesaplarından seviyesiz twitler attıkları gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma açılmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, twiter hesabından;

‘’Pergel barınaktan geldi. Okullarımızın da alabilmesi için bir çalışma başlattık. “Bir bu mu kaldı?” dediler. Emin olun, müfredata hayvan sevgisine dair bir yazı koymakla, okul bahçesine çocuğun seveceği, günaydın diyeceği bir can koymak arasında, “sevgi” kadar büyük bir fark var.’’ paylaşımı ile sahiplendiği bir köpeğin fotoğrafını paylaşmıştı.

Talat Yavuz’da bu paylaşıma gönderme olarak anlaşılan aşağıdaki twiti atmıştı:

‘’Köpek besliyor, şiir yazıyor, selfi çektiriyor, tatil veriyor, kampa gidiyor, oyun oynuyor, atölyeler kuruyor...

Meslek hayatının sonunda hayatın tadını çıkarıyor, herkese nasip olmaz.

Yakışıyor adama, ne yaparsın!

Biraz da eğitimle ilgilense değme keyfine...’’

Ardından Ziya Selçuk’un; ‘’Dün bu kuş tepemden geçti. Selamı var...’’ twiti gündeme düşmüştü.

Talat Yavuz, dün twiter hesabından bir paylaşım daha yaptı. Penceresinin kenarına yuva yapan kumruların fotoğrafını paylaşan Talat Yavuz:

“Üzerlerinde kanat çırpan dizi dizi kuşları görmezler mi?” (Mülk 19) 12 Mayıs’ta gelmişlerdi. Şimdi 4 kişilik bir aile oldular. Adeta çalışma masamızdalar. Nöbet değişimlerini vs bir belgesel gibi izledik, “Kumrular Gibi” diye boşuna dememişler. Duamız, hep kalsınlar.’’ paylaşımını yaptı.

Talat Yavuz’un daha önce adeta Bakan Ziya Selçuk’u romantik bularak eleştirdiği konularda kendisinin paylaşım yapması görenleri tebessüm ettirdi.

Ömer Muhtar…

İtalyanların, Libya’da yaptığı katliam, işkenceler dillere destandır. Böyle bir atmosferde, bir grup İtalyan askeri pusuya düşürülür ve bütün unsurlarıyla birlikte, yok edilir. Geriye yalnızca genç bir teğmen kalır. O da esir edilmiş ve kelepçeli bir hâlde, Ömer Muhtar'ın karşısına getirdiklerinde; Ömer Muhtar, genç teğmenin ellerini çözer ve İtalyan bayrağını da eline tutuşturarak “Bunu al ve git. Komutanlarına söyle, bu bayrak buraya ait değil.” der.

Ömer Muhtar'ın askerleri, teğmenin serbest bırakılmasını şaşırırlar ve “Ama onlar bizi öldürüyorlar.” şeklinde itiraz ederler.

Ömer Muhtar'ın tarihe geçen cevabı: “Onlar bizim öğretmenimiz değil.” olur.

Ziya Selçuk, sosyal medyada kendisiyle adeta alay edercesine paylaşımlar yapan kimi sendikacı, yazar v.b. kişilere Ömer Muhtar sabrı ve duruşunu göstermiş, onları kendisine öğretmen bellememişti. Çünkü; kendisi bir eğitimci, bir öğretmendi.

Ziya Hoca, hocalığını yapmış… Dönüştürücü gücünü göstermiş; kendisini eleştirenleri bile aynı çizgiye çekmeyi başarmıştı.

Ne diyordu İsmet Özel; ‘’Allah insanı iddiasından vurur.’’

Ziya Hocam, büyük adamsın vesselam…