Kamudanhaber- Özel haber

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 Şubat'tan itibaren kademeli olarak başlatılacak yüz yüze eğitime ilişkin usul ve esasları belirleyerek illere gönderildi. MEB'den yapılan açıklamada "İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders 30 dakika, teneffüsler ise onar dakika olacak. Bilim ve Sanat Merkezleri de 1 Mart itibarıyla ortaokul 8. sınıflarla birlikte yüz yüze eğitime geçecek" denildi.

Resmi Yazıda; 15 Şubat 2021 tarihi itibarıyla; Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda ilgi (b) Çizelgede yer alan dersler haftada 5 (beş) gün yüz yüze olacak şekilde işlenecektir.

1. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitim yapılacaktır. Bu okullarda da ilgi (b) ve (c) Çizelgeler uygulanacaktır.

2. Tüm bağımsız resmî anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 (beş) gün ve günde 6 (altı) etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacaktır.

3. 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla;

15 Şubat 2021 tarihi itibariyle açılmış okullara ek olarak resmî ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 (iki) gün yüz yüze eğitim yapılacaktır. Bu ilkokullardaki yüz yüze eğitimlerde Ek-1, Ek-2, Ek-3 ve Ek-4’te yer alan Çizelgeler uygulanacak, diğer dersler ise uzaktan eğitim yoluyla işlenecektir. Bu okullardaki ana sınıflarında da yüz yüze eğitim yapılmayan diğer günlerde uzaktan eğitim yapılacaktır.

1. Tüm resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıflarında yüz yüze eğitime başlanacaktır. Bu eğitimlerde Ek-5 ve Ek-6’da yer alan Çizelgeler uygulanacaktır. Bu Çizelgelerde belirtilmeyen diğer zorunlu ve seçmeli dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenecektir.

2. Tüm resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 5 inci, 6 ncı ve 7 nci sınıflarında tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edilecektir.

3. Yüz yüze eğitim yapan resmî okullar bünyesindeki ana sınıfı ve uygulama sınıflarında yüz yüze eğitim, bulunduğu okulla aynı günde gerçekleştirilecektir