Okullar ne zaman açılıyor, yaz tatili bu sene yok mu? Uzaktan eğitim ne zaman bitecek?
 
Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan covid-19 salgını Türkiye’de ve dünyada birçok ülkede can almaya devam ediyor. Koronavirüsten şuanda kadar 18.600 kişi hayatını kaybederken 418 binden fazla insana tanı kondu. Türkiye ise 44 vatandaş hayatını kaybederken covid 19 nedeniyle 1872 kişiye tanı kondu. Öğrenciler ise okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki, Okullar ne zaman açılıyor, yaz tatili bu sene yok mu? Uzaktan eğitim ne zaman bitecek? sorusuna cevap arıyor. Ayrıntılar haberimizde…

Okullar ne zaman açılıyor?

Okulların ne zaman açılacağı sorusu dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahretin Koca’ya da sorulmuştu. Fahretin Koca ise konuyla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çarşamba günü yapılacak Bilim Kurulu toplantısına katılacağını orada bir karar verileceğini söylemişti. Dolayısıyla bu toplantı sonrasında bir karar verilmesi bekleniyor.

Yaz tatili bu sene yok mu?

Yaz tatili ile şuan kesin bir bilgi bulunmuyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın vereceği kararla belli olacak.

Uzaktan eğitim ne zaman bitecek?

Okullardaki uzaktan eğitim devam ediyor. Yine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Çarşamba günü yapılacak Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar çerçevesinde bir karara varması bekleniyor.