Kamudanhaber- Özel haber

Sivas il milli eğitim müdürü Ebu Bekir Sıddık savaşçı'nın Sakarya milli eğitim müdürlüğüne atanması sonrasında Sivas il milli eğitim müdürlüğüne Sakarya il milli Eğitim müdür yardımcısı Ergüven Aslan atandı

Ergüven Aslan Kimdir?

Ergüven ASLAN, 1967 yılında Artvin’in Şavşat ilçesinde doğdu. Lise tahsilini Ardahan İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1989 senesinde Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. İlk görevine Çüngüş Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak başladı. Çeşitli okul/kurumlarda öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve Ardahan Anadolu İmam Hatip Lisesinde altı yıl süreyle okul müdürlüğü görevinde bulundu. Millî Eğitim Bakanlığının açmış olduğu şube müdürlüğü sınavını kazanarak 2001 yılında Karasu ilçesine Şube Müdürü olarak atandı. 2005-2014 yılları arasında Karasu İlçe Millî Eğitim Müdürü olarak görev yaptı. 2014-2016 yılları arasında Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğünde Eğitim Uzmanı olarak çalıştı. 2017 yılının Kasım ayından itibaren İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

Meslek hayatı boyunca birçok kurs ve seminere katılan, eğitim projeleri yürüten Ergüven ASLAN; başarılı çalışmalarından dolayı çok sayıda teşekkür, takdir, başarı, üstün başarı belgesi ve aylıkla ödülle taltif edildi.

Yayımlanmış Eserleri ve Sürdürdüğü Çalışmalar 

Zamanın Kıyısında Yaşayanlara Mektup ( İstanbul, 2013) -- Deneme

Türkiye’de ve Dünyada Din Eğitimi-Öğretimi Uygulamaları -- Araştırma

Recai Efendi’nin Hediyyetü’l İhvan Tercümesi -- Osmanlıcadan Aktarım

Ukde -- Roman (Basım aşamasında)

Allah’ın Elçileri -- Biyografik Roman (Yazım sürecinde)