Kamudanhaber - Özel Haber

Sayıştay 2019 yılı Milli Eğitim Bakanlığı Denetim raporunu yayınladı .

Denetim raporunda en büyük eleştiri öğretmen atama planlanmasının yapılamamış olmasına geldi .

Sayıştay’ın yayınlamış olduğu rapora göre ; sadece 10 ilde kurum bazlı 138.393 öğretmen açığı bulunurken , 13 ilde 45.141 norm fazlası öğretmenin görev yaptığı dikkatlerden kaçmadı .


Sayıştay ; “Zira ülke geneli ve iller itibarıyla hangi alanlarda ne kadar öğretmene ihtiyaç bulunduğu eğitim kurumları düzeyine kadar belli iken norm kadroların belirlenmesinde ve öğretmen atamalarında öncelikle bu durumun göz önüne alınmaması planlama sürecinde saha verilerinin analiz edilmediği ve atamaların bir plan dâhilinde yapılmadığını göstermekte olup bu durum problemin çözümünü zorlaştırmaktadır.”

Sayıştay ; “Söz konusu açık ve fazla, yer değiştirme suretiyle yapılan atama, ilk atama, sözleşmeli öğretmenlik ve ders ücreti karşılığı öğretmenlik gibi yöntemlerle dengelenmeye çalışılsa da mevcut dengesizliklerin önemli boyutlara ulaştığı görülmektedir. Söz konusu dengesizlik, bir taraftan ihtiyaç fazlası öğretmenler nedeniyle kısıtlı olan insan kaynağının etkin ve verimli kullanılamamasına, diğer taraftan öğretmen ihtiyacı karşılanamayan birçok yerleşim biriminde bireylere eğitime erişme hakkı ve eğitimde fırsat eşitliği gibi temel anayasal hakların yeterince sunulamamasına yol açmaktadır.” dedi.

ÖĞRETMEN KADROLARININ İHTİYAÇ PLANLAMASI ÇERÇEVESİNDE DENGELİ DAĞITILMADIĞI YÖNÜNDE Kİ SAYIŞTAY BULGUSU AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE RAPORLAŞTIRILMIŞTIR

İŞTE O BULGU

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.