Kamudanhaber- Özel Haber

Sayıştay Milli Eğitim Bakanlığı 2019 Denetim raporunu yayınladı.

Dershanelerin kapanma süreciyle beraber , öğrencilere dershane mantığı ile bulunduğu okulda kurs vermeyi amaç edinilerek hazırlanan Dyk kurslarının amacı dışına çıktığı ve öğretmenler arasında adaletsizliğe yol açtığı yönünde görüş bildiren Sayıştay ;

Raporunda , kursların her okulda açılması yerine il ve ilçe merkezlerinde belli okullarda toplanması gerektiği yönünde görüş bildirdi .


“Strateji Geliştirme Başkanlığından alınan verilere göre destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğretmenlere ders ücreti olarak 2018 yılı için 1.384.528.518,11 TL, 2019 yılı için ise 1.635.486.027,00 TL ödenmiştir. Destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğretmenlere ödenen ek ders ücreti örgün ve resmi ortaokullar ve ortaöğretim kurumlarındaki öğretmenler için 2019 yılında ödenen toplam ek ders ücretinin %12’sine, sermaye giderlerinin ise %23’üne tekabül etmektedir.”

SAYIŞTAY’IN DYK KURSLARI İLE İLGİLİ BULGULARI

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.