Mesleki ve Teknik Eğitim ülkemizin COVID-19 salgınına karşı verdiği başarılı mücadelede önemli bir rol oynamıştır. Salginin en yoğun olduğu dönemde üretim kapasitesini artırarak dezenfektan, maske, tek kullanımlık tulum/önlük ve yüz siperliği gibi ürünleri üreterek sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm toplumun hizmetine sunmuştur.

Bunun yanı sıra okullarımızda Ar-Ge çalışmaları sonucunda salgınla mücadelede hayati önem taşıyan solunum cihazı, N95 maske makinesi, tam otomatik cerrahi maske makinesi, çeşitli dezenfeksiyon cihazları, tam donanımlı yoğun bakım yatağı, izole numune alma ünitesi gibi ürünlerin tasarımları yapılarak üretimine başlanmıştır.

Bu kapsamda ilgi (a) ve (b) yazı eklerinde bilgileri yer alan kişilere Başarı Belgesi/Teşekkür Belgesi verileceği bildirilmiştir.

Başarı/Teşekkür belgelerinin adı geçenlere tebliğ edilmesi, tebliğlerin yapıldığının Genel Müdürlüğümüze bildirilmesi, ayrıca başarı belgelerinin bir örneğinin kişilerin özlük dosyasına konulması ve MEBBİS sistemine işlenmesi gerekmektedir

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Kemal Varın NUMANOĞLU

Bakan a. Genel Müdü

Başarı Belgesi verilecek olan Yönetici ve Öğretmen Listesi.pdf

Teşekkür Belgesi verilecek olan Öğrenci ve Diğer Personel Listesi.pdf