Kamudanhaber- Özel Haber

Personel Genel Müdürlüğünün 04.09.2020 tarih ve 12138465 sayılı Ek Ders Ücreti konulu yazısında;

*  Uzaktan eğitim kapsamında yapılan fiilen okutulan dersler EBA üzerinden yapılan CANLI derslerdir.

* Ek Ders Ücreti hesaplanırken öğretmenin EBA üzerinden fiilen okuttuğu CANLI dersler ve fiilen okuttuğu DYK kursları sayılacaktır.

* DYK kurslarının Ders saatleri dışında yapılacağı açıkça ifade edilmiştir.

* Öğretmen ve öğrencilere verilen ve uygulanan ders programında EBA üzerinden okutulan CANLI dersler ve DYK kurslarının saatlerinin çakışmamasına dikkat edilmelidir.
Örneğin bir öğrencinin yada ogretmenin 
 Perşembe günü saat 14:00 da hem DYK dersi hemde EBA CANLI dersi olamaz. 

**EBA CANLI derslerinin hafta içine planlanması gerekir. DYK kursları ihtiyaç olması halinde hafta sonu da yapılabileceği ifade edilmiştir.

**Yöneticiler kendi okulları dışında başka okul ve kurumlarda Ders okutamaz..kendi okulu dışında  başka okul ve kurumlarda DYK kursu açamaz.

* Bir öğretmenin ilçemiz dışında başka bir ilçede derse girmesi için yada başka bir ilçeden ogretmenin ilçemiz okullarında derse girmesi için VALİLİK OLURU gerekir. Önceden VALİLİK OLURU alınmadan ders görevi  verilmez.

Not: Ek Ders ödemeleri EBA CANLI derslerinin ve DYK kurslarının fiilen yapılması şartına bağlıdır. Bu konuda sorumluluk okul müdürlüklerine aittir.
 

EK DERS ÜCRETİ HESAPLAMA --ÖRNEKLER

1. Örneğin  A Ortaokulunda Ali Öğretmenin hafta içi 8 saat  Türkçe EBA CANLI dersi, hafta içi 6 saat Türkçe DYK kursu var. Ali Öğretmenin maaş karşılığı girmesi gereken ders saati 15 dir. Ali Öğretmenin hafta içi girdiği 14 saat dersin tamamı maaş karşılığı olur Ek Dersi olmaz.

2. Örneğin B Lisesinde Ahmet ogretmenin hafta içi 10 saat Matematik EBA CANLI dersi, hafta içi 10 saat Matematik DYK kursu var. Ahmet ogretmenin maaş karşılığı girmesi gereken ders saati 15 dir. Ahmet ogretmenin hafta içi girdiği toplam 20 saat dersin 15 saati maaş karşılığı olur.  Maaş karşılığıni geçen 5 saat DYK kursu için  Ek Ders Ücretini alır.

3. Örneğin C Lisesinde Veli Öğretmenin hafta içi 6 saat Coğrafya EBA CANLI dersi, 2 saat hafta içi Coğrafya DYK kursu, 8 saat hafta sonu Coğrafya DYK kursu var. Veli Öğretmenin maaş karşılığı girmesi gereken ders saati 15 dir. Veli Öğretmenin hafta içi girdiği toplam 8 saat dersin tamamı maaş karşılığı olur. Hafta sonu girdiği Dersleri maaş karşılığı olmayacağı için hafta sonu girdiği 8 saat DYK kursu için Ek Ders ücreti alır.