Kamudanhaber - Özel Haber

2020 ÖĞRETMEN MAAŞLARI 

Pandemi süreciyle beraber öğretmen maaşları eridi .

2020 yılının ilk altı ayı ve ikinci altı ayında enflasyon oranlarıyla beraber ÖĞRETMEN MAAŞLARI kademe ve derecesine göre belli olmuştu .

Öğretmenlik mesleğinde ; Öğretmenlerin maaşları da farklılık gösteriyor .

Ücretli öğretmen maaşları , vekil öğretmen maaşları , sözleşmeli öğretmen maaşları ve kadrolu öğretmen maaşları da farklılık gösteriyor .

2020 YILI ÖĞRETMEN MAAŞLARINA YAPILAN ZAM ORANLARI 

Merkez Bankası'nın yaptığı son beklenti anketindeki yüzde 11.76'lık 2020 TÜFE tahmini, yılın ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 5.68 olarak gerçekleşebileceğini gösteriyor. 

Bu tahmine göre, memurların Ocak zammı yüzde 1.68 enflasyon farkıyla yüzde 4.68'e çıkabilecek. Açıklanan 3 aylık enflasyon rakamları da emeklilere enflasyon farkı zammının uygulanacağı yönünde oldu. Eğitim personelinin maaş artışları memur maaş zammıyla birlikte olmaktadır. 2021 yılı ilk 6 aylık döneminde %3 maaş zammı alacak olan öğretmenler, 2021 yılının ikinci 6 aylık diliminde de aynı oranda (%3) maaş zammı alacaklardır. 

2020 yılı Temmuz ayında öğretmen maaşlarına yapılan zamla beraber ( aile yardım hariç ) öğretmen maaşlarını derece ve kademesine göre ne kadar maaş aldıklarını sizler için hazırladık .

ZAMLI ÖĞRETMEN MAAŞLARI 2020

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.