Kamudanhaber- Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı Mart ayı içerisinde 20 bin öğretmen atama duyurusunu yapmış ve öğretmen kontenjan dağılımını açıklamıştı.

Kontenjan dağılımında haksızlık olduğunu dile getiren öğretmenler günlerce sosyal medya hesaplarından bu durumu eleştirmişti .

Öğretmen atama kontenjan dağılımın adaletsiz olduğunu ve en düşük kontenjanın sosyal bilgilere verdiğini söyleyen öğretmenimizin attığı twiti ; öğretmen kontenjan dağılımlarını belirleyen daire başkanı Yakup Demir , RT yaparak bu durumu onayladı .

Daire başkanının yapmış olduğu bu Rt sonunda şu iki soru akıllara geldi.

Öğretmen norm kadro ve atama kontenjanlarını belirleyen dairenin başkanı ve Personel genel müdürlüğünde görevli bürokrat olarak bu kontenjanların dağılımını siz yapmıyor musunuz ?

Siz yapıyorsanız neden bu eleştiriye onay veriyorsunuz ?

Daha önceki dönemlerde bu kontenjan dağılımını Personel genel müdürlüğü yapmaktaydı.

Genel müdür değişikliğinden sonra bu yetkinin elinizden alındığını ve kontenjanlarla ilgili size sorulan sorulara ; Kontenjan dağılımını biz yapmadık Bakan yardımcıları yapıyor cevabınız doğru mu ?


Sonuç olarak ; Öğretmen Atama kontenjanlarını belirleyen Personel Genel Müdürlüğünde görev yapan ve öğretmen atama daire başkanlığı yapan ( atama kontenjanlarını belirleyen birim ) Yakup DEMİR’de bu durumdan dert yanıyorsa , öğretmenlerimiz derdini kime anlatacak ?

Yakup DEMİR , Cibuti Milli Eğitim Bakanlığı bürokratı mı ?

Sorunu Cibuti Milli Eğitim Bakanı ve bürokratları mı çözecek ?