Kamudanhaber - Özel Haber

Ak Parti iktidarı döneminde 2006 yılında Cuma namazı ile ilgili 2006/1 sayılı genelge ile ;

Devlet memurlarının Cuma namazına gitmesine izin verilmiştir .

Milli Eğitim Bakanlığı Yeğitek Genel Müdürlüğü, Ortaokul ve Liseler için uzaktan eğitim ( EBA) düzenlediği ders programlarında Cuma namazı saatlerine ders koymaktadır .

Bunun yanında yüz yüze eğitim yapan 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin de Cuma namazı saatine ders konulmaktadır .

Bu konuda gerek öğrencilerimizden , gerekse öğretmenlerimizden sitemize çok sayıda şikayet mesajı gelmektedir .

Başbakanlık genelgesi ile verilen Cuma namazı hakkının , Yeğitek tarafından hazırlanan ders programları ile gasp edildiği noktasında şikayetler gelmektedir .

Yeğitek Genel Müdürü Anıl Yılmaz’ın , Cuma günü Cuma namazı saatini bilmediğini inancı gereği veya Dünya görüşü gereği Cuma namazlarına gitmediğini düşünsek bile ; Başbakanlığın Cuma Namazı genelgesine aykırı hareket edemeyeceğini hatırlatmamız gerekiyor.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin Cuma namazına gitmesine, hazırladığınız ders programları izin vermiyor .

Yine yüz yüze eğitim yapılan 8. ve 12. sınıflarda birçok ilimizde yöneticilerin Cuma günü ders saatleri düzenlemesini, Cuma namazına göre yapmadıkları şikayetleri gelmektedir .

Milli Eğitim Bakanlığının , Cuma günleri ders düzenlemesiyle ilgili tüm illere resmî bir yazı yazarak ,  Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Cuma namazına gitmek isteyen öğrenci ve öğretmenlere kolaylık sağlayacak şekilde düzenleme yapılması hususunda talimat vermesi ; Eba ders programlarını da Cuma Namazına göre ayarlaması gerekiyor .

Cuma Namazı saatlerine ders konulan Eba ders çizelgeleri

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.