Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan görevde yükselme yönetmeliği değişikliği, 13 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 
Bu yönetmeliğe göre İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin atanma şartlarında değişiklik yapılmıştı.

Yapılan yönetmelik değişikliği ile ilçe milli eğitim müdürlüğü atamalarında daha önce 2 yıl okul müdürlüğü şartı aranırken, görevde yükselme yönetmeliğinde yapılan değişiklikle şube müdürlüğü yazılı ve sözlü sınavlarından başarılı olup en az 2 yıl şube müdürlüğü yapanlar arasından ilçe milli eğitim müdürü atama şartı getirilmişti.

İşte İlgili yönetmelik maddesi:

"MADDE 23 - (1) İlçe milli eğitim müdürü kadrolarına; öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olanlar arasından atama yapılır."

Bu yönetmelik maddesine göre atama yapılması gerekirken ; Sayıştay raporuna göre , ilçe müdürü olarak ataması yapılan 127 müdürden sadece 38’i gerekli şartlara sahip ...

127 MÜDÜRDEN SADECE 38’İ GEREKLİ ŞARTLARA SAHİP

2019 yılı Sayıştay raporuna göre ; ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrolarına gerekli koşulları sağlamayan kişilerin atanması oldu. Denetçilerin 2018-2019 yıllarında ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrosuna aslen atanan ve ekim 2019 itibariyle halen görevde bulunan personele ilişkin bilgilerin incelemesinde, ilçe müdürü olarak atanan 127 personelden sadece 38’inin bahse konu kadroya atanabilmek için gerekli şartları taşıdığı tespit edildi.


ÖĞRETMEN PLANLAMASI DENGELİ DEĞİL
Sayıştay denetçileri ayrıca öğretmen kadrolarının ihtiyaç planlaması çerçevesinde eğitim kurumlarına dengeli dağıtılmadığını, taşımalı eğitimde planlamanın sağlıklı yapılmadığını, destekleme ve yetiştirme kurslarının temel amacından uzaklaştığını ve bu kurslar için ayrılan kaynağın sürekli arttığını tespit etti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.