Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tvnet canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Ziya Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar:

Bizim ulusal destekleme adını verdiğimiz şemsiye bir programımız var. Bu, bir buçuk yılı içeren bir program. 21 Haziran'dan başlayan 5 Temmuz'da başka bir aşamaya geçen ve eylül ayında üçüncü aşamaya geçen bir program. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, bilim insanlarının yaptığı araştırmalar, hangi ilde, ilçede, yaş grubunda, gelir grubunda ne tür problem olduğuna dair veriler sunuyor. Biz de buna göre tedbir alıyoruz. Belirlenen 110 ilçe için diğer ilçelerde olmayan sorunlar belirledik, buralar için özel çalışmalar yapacağız.

Öğretmenlerimizle, okul müdürlerimizle, il milli eğitim müdürlükleriyle görüşüyoruz. Okullardaki eksiklikleri en iyi onlar bilir. "Telafide ben de varım" projesini hayata geçirdik. Hangi ilçede hangi faaliyet var internet sitesinden öğrenilebiliyor. Diğer bakanlıklarımızın ve belediye birliğinin de destekleri var.

İsteyenin istediği etkinliğe katılacağı çok basit bir uygulama. Spor çok önemli, hareket etmeyen bir çocuğun zihinsel ve duygusal gelişimi sıkıntıya girer.

Faaliyetlerin tamamı gün ve ay olarak belli. Amacımız yeni eğitim döneminde çocukların biraz daha canlı ve mutlu olması.

Bunu da ilk kez duyurayım, 2 Temmuz'da ihtiyaç duyan velilerimiz isterlerse fiziki karneyi alabilirler.